Boeken met een nostalgisch verhaal

Jaren geleden bracht ik zeker elke maand een middag of een avond door in de bibliotheek. Als ik daar binnenkwam vergat ik de wereld om mij heen. Ik hou ontzettend van lezen en mijn dochters vonden het ook fijn om daar wat te puzzelen en nieuwe boeken uit te zoeken toen ze nog klein waren. In de bibliotheek had je een wand, een beetje achteraan in de bieb, die vol stond met spirituele boeken. Geweldig vond ik dat, ik ging vaak met hele stapels tegelijk naar huis. Zoals het vaak ging las ik dan maar de helft en/of leende ik ze nog een keer voor een later moment.

Leuk vind ik het om te zien dat veel boeken die ik toen heb gelezen nog steeds actueel zijn of nu juist in deze tijd weer actueel zijn geworden.

De boeken zoals:

de Helende reis van Brandon Bays

Je kunt je leven helen van Louise Hay

De vier vragen die je leven veranderen van Byron Katie

De kracht van het Nu van Eckhart Tolle

Een ongewoon gesprek met God van Neale Donald Walsch

De zeven spirituele wetten van succes van Deepak Chopra

Boeken van Roy Martina

De wet van de Aantrekkingskracht van Jerry & Esther Hicks

Dat waren toentertijd wel mijn favoriete schrijvers en ze hebben nog veel meer mooie, inspirerende boeken geschreven. Maar ook het ontzettende dikke boek van Een cursus in wonderen sleepte ik ook regelmatig mee naar huis. Heerlijk om tussendoor een stuk in te lezen.

Er was 1 boek wat ik regelmatig leende maar nooit las.

Het boek Spoedcursus Verlichting van Tijn Touber, volgens mij was het ergens in 2010. Ik nam het boek mee naar huis maar steeds las ik het niet, dan bracht ik het boek weer terug naar de bibliotheek, ik leende het boek nog een paar keer, las een paar bladzijdes en legde het weer weg.

Het gekke was dat de afgelopen jaren Tijn steeds ergens voorbij kwam, dan las ik iets over hem in een tijdschrift, of er stond iets op Facebook over zijn meditaties. Maar het leidde er niet toe om het boek te gaan lezen.

Toevallig kreeg ik vorig jaar het boek Spoedcursus Verlichting bij een abonnement cadeau. Ik was zeer benieuwd wanneer ik dit boek nu wél zou gaan lezen, want eigenlijk kon ik er nu niet meer onderuit.  

Het lag een poosje op tafel, toen verplaatste ik het naar mijn nachtkastje, ik nam het zelfs mee op vakantie, maar toch begon ik er niet in.

Geen idee waarom ik het opnieuw weer niet las.

Na een tijdje heb ik het boek maar boven in de boekenkast gezet en bedacht me dat er vast een moment zou komen wanneer de tijd rijp zou zijn om dit boek te gaan lezen.

Een half jaar geleden vroegen drie klanten binnen een week aan mij of ik het boek Time Bender al had gelezen van Tijn Touber. Pas bij de derde persoon die het aan me vroeg wist ik dat het de bedoeling was dat ik dit boek zou lezen.

Toen in Maart de eerste lockdown begon, stond mij hoofd er helemaal niet naar. Evengoed bleef het in mijn achterhoofd ‘spoken”.

Half juli las ik een artikel in de Happinez over het boek van Tijn en ineens had ik het juiste gevoel: dit boek móet ik lezen. Ik postte een poll op Facebook waarin ik vroeg wie Time Bender al hadden gelezen. Leuke reacties kreeg ik op dit bericht, sommige wilden het boek ook heel graag lezen en anderen hadden het al gelezen soms zelfs meerdere keren.

In één ruk heb ik vervolgens het hele boek uit gelezen. Wat een herkenning, bevestiging en inzichten gaf het mij, vooral de uitleg die Tijn gaf over de tijd waarin we nu zitten vond ik enorm verhelderend.

Toen ik het uit had begreep ik ook waarom ik het niet eerder had gelezen, voor mij was het nodig dat ik het boek las precies op dit “juiste” moment.

In het boek worden namen van mensen genoemd en die ben ik gaan googlen waarna ik ook weer bij andere inspirerende personen uit kwam.

Ik vind de samenvatting over het boek op de site van Tijn heel mooi omschreven:

‘…In de nacht waarop John Lennon wordt vermoord, ontmoet een Amsterdamse popmuzikant een mysterieuze man die Time Bender heet. Deze herinnert hem aan zijn missie: de Aarde verlossen van buitenaardse overheersing. De popmuzikant heeft geen idee waar Time Bender het over heeft, maar wordt vervolgens in een galactisch avontuur gestort dat zijn weerga niet kent. De mensheid wordt bedreigd, maar bevindt zich in een sleutelpositie om oeroude conflicten voor eens en voor altijd op te lossen. De toekomst ligt in onze handen, maar de tijd dringt en het hele Universum kijkt met spanning toe. Worden wij op tijd wakker om onszelf te herkennen? Het antwoord ligt in jou, in mij, in ons….’

Prachtig en zeer treffend in deze tijd… Toch?!

Door het boek Time Bender is mijn onrust over de huidige situatie in de wereld eigenlijk zo goed als weg, ik maak me zeker nog druk over bepaalde dingen die ik zie gebeuren, maar ik merk ook dat de rust in mezelf er zit, en daar heeft het boek van Tijn een grote bijdrage aangeleverd.

Toen het uit was miste ik het lezen in Time Bender gewoon.

Het is apart, dit boek was bij mijn leven gaan horen.

Een week nadat het uit was luisterde ik de podcast van Giel Beelen met Tijn Touber.

Dit gesprek tussen Giel en Tijn is de kers op de taart wanneer je het boek Time Bender hebt gelezen. Je begrijpt nog beter waar Tijn het precies over heeft.

Mooi vond ik het om te horen dat Time Bender voor Tijn een volledige download was en dat voel je ook wanneer je het boek leest. Een dikke aanrader dus!!!

Ineens bedacht ik me dat ik ook nog steeds het boek Spoedcursus Verlichting in mijn boekenkast stond, zou nu dan eindelijk de tijd rijp zijn om deze te gaan lezen…

Ik heb het boek uit de kast gehaald en tijdens het lezen begreep ik waarom ik in 2010 nog niet klaar was om de boodschap van dit boek te snappen. Het boek is uit 2009, maar nu in 2021 helemaal actueel.

Heel fijn en heel nuttig om te lezen in deze tijd.

Ik wens je veel leesplezier en inzichten, mocht je 1 van deze boeken gaan lezen of heb je ze gelezen? Laat me weten wat je ervan vond.

Liefs Bianca

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen
Scroll naar boven